top of page
Zoeken

Bang om te falen?

Bijgewerkt op: 12 nov. 2022De Kiki Methode


Ik denk dat iedere ouder dit wel herkend. De tijdschriften van de bekende webwinkels zijn alweer in de brievenbus beland, en de kinderen kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Bij elk leuk ding wat ze tegen komen rennen ze naar je toe om te vragen mag ik dit? Of dat? Iedereen heeft dat. enz.


Het is ook allemaal verleidelijk er is tegenwoordig ook zo veel.


Maar hoe ga je als ouders daar nou het beste mee om?Ik deel hierbij 3 tips die zeker kunnen helpen:


1. De lekkernijen in de maand december verdelen:

Vertel je kind/kinderen de regels die voor jullie als gezin gelden. Denk hierbij aan regels met betrekking tot het lekkers. De pepernoten liggen letterlijk in elke winkel maak een leuke pot met daarin alle lekkers. En zeg dat ze na elke schooldag een handje mogen en natuurlijk een stuk fruit. Of dat ze in het weekend 2 x iets lekkers mogen. Het belangrijke in dit verhaal is weten waar het kind aan toe is en wat het kan verwachten.


2. De cadeautjes uitkiezen?

Plan een moment op de dag (dus geen sport of spelen met vriendjes, maar echt quality time met je kind/kinderen. Ga wat lekkers bakken en terwijl de koekjes/cake wat het ook mag zijn in de oven staat heb je mooi een moment om is naar de cadeautjes te kijken. Of ze nog geloven of niet, begin met een a4tje of a3tje en ga samen met de kinderen dingen uit het magazine of online op te zoeken en maak er een gezellige collage van. Aan het einde van de knutsel sessie heb je een beeld wat ze in gedachten hadden. Dan ga je het beperken naar wat voor jou als ouders een geschikt budget is. Dus dat is voor iedereen verschillend maar dan laat je het kind ook bewust kiezen. Door haar of zijn top 3 te omcirkelen en laat ze erbij schijven of vertellen als ze nog niet kunnen schrijven waarom ze dat willen. Om die manier laat je ze bewust na denken over hun eventuele cadeautjes;-)


3. De drukke maanden november en december geven de kinderen zo extreem veel prikkels.

Probeer voor de kinderen een beetje een planning te maken om voor hun ook de rust momentjes te creëren.


Wil je meer van deze tips horen of benieuwd wat ik nog meer als kindercoach voor jou of je kind kan betekenen. Neem contact op en we kijken wat er mogelijk is.

- Kiki Kindercoaching0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page